Marie-Denise Διαμαντή

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Διαχείρισης (αυτογνωσία- αυτοεκτίμηση- διαχείριση προγράμματος- σχέσεις)

Είμαι η Marie-Denise Διαμαντή κι ευελπιστώ να γνωριστούμε μέσα από την εργασία μου, ώστε να επιτύχουμε μαζί ένα ποιοτικό αποτέλεσμα στην τυχόν προσπάθειά σου ν΄ αγγίξεις το μέγιστο βαθμό αυτογνωσίας κι αυτοβελτίωσης, αποτέλεσμα μιας διαδικασίας στην οποία πιθανώς ήδη βρίσκεσαι, αφού περιεργάζεσαι ιστότοπους σαν αυτόν εδώ!

Στο Sync in Mind θα βρεις έναν συνδυασμό ψυχολογικών θεωριών / συζητήσεων / όρων  / προτάσεων, αλλά και μια εναλλακτική άποψη σχετικά με την αστρολογική προσέγγιση των εξελίξεων της ζωής.

Πραγματεύομαι ζητήματα που καλύπτουν ένα φάσμα αντικειμένων ξεκινώντας από την αυτογνωσία (εντοπισμό του «εαυτού»)- την ιδιοσυγκρασία, τα ταλέντα, τις «αδυναμίες» του ατόμου-,  το στρες, την αυτοεκτίμηση,  τις σχέσεις με το περιβάλλον, τις σχέσεις με το άλλο φύλο, την ισορροπία / διαχείριση σε όλα τα παραπάνω και φθάνοντας στην ερμηνεία των συμβόλων ενός ωροσκοπίου (ενός συστήματος δηλαδή που προσδιορίζεται μόνο μέσα από την ακριβή ημερομηνία, χρονολογία, ώρα και τον τόπο γεννήσεως) ή περισσότερων ωροσκοπίων σε συνδυασμό.

Σπούδασα Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Οργανωτικής Συμπεριφοράς (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction) και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Είμαι μέλος (Graduate Member) στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (British Psychological Society). Τον Ιούνιο του 2020 ολοκλήρωσα το Μονοετές Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης / Επαγγελματικής Εξειδίκευσης (Ψυχαναλυτική / Ψυχοδυναμική Προσέγγιση, Λακανική Ψυχανάλυση : S.Freud, C.G. Jung, J. Lacan) στο Ελληνοβρετανικό Κολέγιο.

Στο τέλος του 2020 αναμένεται να έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Παράλληλα, φοιτώ στο Πρόγραμμα MSc in Forensic Psychology (Μεταπτυχιακό στη Νομική – Εγκληματολογική Ψυχολογία) του University of Central Lancashire, το οποίο προσφέρεται σε μια συνεργασία του Βρετανικού Πανεπιστημίου με το Κολέγιο ICPS.

Έχω εργαστεί στο παρελθόν σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης διεξάγοντας παράλληλα έρευνες κι αναλύσεις αστρολογικού περιεχομένου.

Η εμπειρία μέσα από την επαφή με τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται μου επιτρέπει να πιστεύω ακράδαντα στον ανθρώπινο παράγοντα, στην ανθρώπινη θέληση και δύναμη. Είναι γεγονός πως πολλοί και πολλές, μέσα από τη σειρά συνεδριών και της δουλειάς που κάνουμε, δίνουν με την εξέλιξή τους το μήνυμα ότι η ελεύθερη βούληση όντως υπάρχει και είναι καθοριστική, εφόσον λάβει κανείς συνειδητή απόφαση να αλλάξει τη ζωή του, να βελτιώσει εαυτόν, να θέσει στόχους και να υπηρετήσει την δική του έννοια της αρετής και της εσωτερικής απελευθέρωσης αγγίζοντας το προσωπικό νόημα που δίδει στην πολυπόθητη ευτυχία / ολοκλήρωση.

Θέματα στα οποία μπορώ να υποστηρίξω επί της ουσίας είναι η αυτογνωσία, η τόνωση της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης και της εσωτερικής ισορροπίας, η διαχείριση χρόνου, ο σχεδιασμός και η εκπόνηση προγραμματισμού για την επίτευξη στόχων ζωής, αλλά και η ανάλυση / διαχείριση κρίσεων στις σχέσεις των ανθρώπων. 

Με την αστρολογική έρευνα ασχολήθηκα την εποχή όπου προβληματιζόμουν έντονα για τη μεταφυσική ροή των πραγμάτων. Ξεκίνησα τις βασικές μου σπουδές στην Bristol School of Astrology (F.C. Bristol School of Astrology, Distinction) και συνέχισα τη μελέτη – εξειδίκευση κοντά στον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Χρησιμοποιώ κυρίως την κλασική αστρολογία και το Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Η μελέτη των πλανητικών διελεύσεων και των «συμπτώσεων» με την πραγματική μας εμπειρία δεν με διέψευσε μέχρι σήμερα στο αποτέλεσμά της, καθώς με βοήθησε ν’ ανακαλύψω πως όντως υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου – ένας συντονισμός ή συγχρονισμός που συμβολίζεται με κάποιον τρόπο-. Έτσι, είμαι σε θέση να χρησιμοποιώ συμπληρωματικά- όπου κρίνεται επιθυμητό / αναγκαίο- το εργαλείο της αστρολογικής έρευνας  / ανάλυσης και να προσφέρω κατευθύνσεις ή προτάσεις στους συμβουλευόμενους που θα ήθελαν να γνωρίσουν ανάμεσα σ’ άλλα και αυτή τη μέθοδο αυτογνωσίας ή/ και διαχείρισης της ζωής τους.

Στη δική μου εργασία κατ’ ουδένα τρόπο υφίσταται το στοιχείο της διαίσθησης, καθώς η έρευνά μου γίνεται σε πλαίσιο ψυχρής λογικής και αποκλειστικής χρήσης της αστρολογικής θεωρίας σ’ έναν συνδυασμό με το ψυχολογικό υπόβαθρο και τα πραγματικά βιώματα καθενός ατόμου ξεχωριστά. Συζητούμε για ένα πεδίο γνώσης που θα μπορούσε να δώσει κατευθύνσεις σε ζητήματα σωστού timing επιλογών δράσης (πχ. σωστή στιγμή για έναρξη επιχείρησης, γάμου, σπουδών κλπ.), καθώς επίσης ν’ απαντήσει σε ερωτήματα ψυχοσύνθεσης, αναγκών, προδιαγραφών εκάστου είτε ακόμα και σε ερωτήματα καταλληλότητας / ακαταλληλότητας σε περιπτώσεις επιλογής συντρόφου / συνεργάτη κ.ο.κ.

Υπογραμμίζω πως στη δική μου θεώρηση δεν υφίσταται αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ πλανητικών δρωμένων και ανθρώπινης δραστηριότητας / εμπειρίας. Αυτό που αποδέχομαι είναι η «σύμπτωση», ο «παραλληλισμός» μιας ενέργειας που αποτυπώνεται συμβολικά με κάποιον τρόπο ή για κάποιο λόγο, μιας ενέργειας, ωστόσο, που καθένας, ανάλογα με το βαθμό της συνειδητοποίησής του μπορεί να διαχειριστεί αναλόγως- κι εδώ καλούμαι ως σύμβουλος να προσφέρω την ανάλογη υποστήριξη τόσο με ψυχολογικούς, όσο και με στρατηγικούς ή / και αστρολογικούς όρους όπου / αν ζητηθεί.

Η εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή μου συνοπτικά:

 • Απόφοιτος του Κλασικού Αρσακείου Ψυχικού, Άριστα
 • Απόφοιτος του Deree College, The American College of Greece, BSc in Management & Organizational Behavior, Άριστα
 • Απόφοιτος του «The University of Wales», BSc Hons in Psychology, Άριστα (Μέλος -Graduate Member στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων -British Psychological Society)
 • Πιστοποιητικό Δίπλωμα Μονοετούς Μετεκπαίδευσης Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης (Φροϋδική Ανάλυση, Αναλυτική Προσέγγιση, Λακανική Ψυχανάλυση): Ελληνοβρετανικό Κολέγιο
 • Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ): Νομικό Τμήμα της σχολής, επί πτυχίω
 • MSc in Forensic Psychology (Κολέγιο ICPS- συνεργασία με το University of Central Lancashire)

Σεμινάρια

 • Mini MBA Diploma-Kariera Seminars σε συνεργασία με το City University
 • Σχολές Ψυχοθεραπείας- Ψυχοσυνθετική προσέγγιση (Roberto Assagioli): Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο
 • ΑθηνάΤεστ- Διάγνωση Δυσκολιών Μάθησης  & Πρόγραμμα Παρέμβασης (ειδικό πρόγραμμα διδακτικο-διορθωτικής παρέμβασης δυσκολιών μάθησης)- Βεβαίωση Επάρκειας: Κέντρο Στήριξης Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος
 • Διδακτικο-Διορθωτική Παρέμβαση: Κέντρο Στήριξης Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος
 • Διαγνωστικά Εργαλεία: Κέντρο Στήριξης Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος
 • Ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για χορήγηση, αξιολόγηση, ερμηνεία του ΕΔΕΠΠΕ- Βεβαίωση Επάρκειας: Κέντρο Στήριξης Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος
 • Εργαστήριο (Workshop) «Teaching Coaches the ABC’s of Emotional Management» : 2nd International Congress on Coginitive Behavioral Coaching
 • Εργαστήριο (Workshop) «Think positively, but rationally, and deal with problematic emotions: A 10-step method for long-term emotional health»: 2nd International Congress on Coginitive Behavioral Coaching

Άλλα ενδιαφέροντα / κλίσεις / ενασχολήσεις 

 • Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά
 • Πιάνο- Κλασική Θεωρία και Αρμονία (Ωδείο Αθηνών)
 • Κλασικό Μπαλέτο