Η «αυτοπεποίθηση» εντός του γενεθλίου ωροσκοπίου

Η «αυτοπεποίθηση» εντός του γενεθλίου ωροσκοπίου

Πώς μπορούμε εντός ενός γενεθλίου χάρτη να εικάσουμε την τάση / προδιαγραφή ενός ανθρώπου για ευαλωτότητα στο ζήτημα της αυτοπεποίθησης; μπορούμε ευθύς εξαρχής να εικάσουμε πως -είτε ιδιοσυγκρασιακά είτε λόγω του τρόπου διαπαιδαγώγησης – ένα άτομο τείνει να έχει έντονη ή μειωμένη αυτοπεποίθηση;

Η απάντηση είναι ότι όντως  μπορούμε να εικάσουμε μια τάση για χαμηλή ή υψηλή αυτοεκτίμηση στο άτομο, κάτι που ήδη εξετάστηκε από τον μεγάλο αστρολόγο Τσαρλς Ε. Ο. Κάρτερ (1887-1968), ο οποίος μελέτησε τη σχέση των αστρολογικών συμβόλων / συνδυασμών με κάποια θέματα της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Για παράδειγμα, ένας δυνατός Ήλιος ή Άρης στο ωροσκόπιο του ατόμου βοηθούν στην επαύξηση της αυτοεκτίμησης. Ένας Ήλιος ή Άρης στο ζώδιο του Κριού, ένας Ήλιος στο Λέοντα, ένας Άρης στο Σκορπιό ή στον Αιγόκερω αποτελούν δείκτες θετικούς για το θέμα που συζητούμε. Πιο ευάλωτοι φαίνονται οι άνθρωποι με Ήλιο ή Άρη στο Ζυγό, αλλά και εκείνοι με Άρη στον Καρκίνο.

Επιπροσθέτως, μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας τον Ωροσκόπο, τους πλανήτες που βρίσκονται σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, αλλά και τον ίδιο τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου εντός του γενεθλίου χάρτη. Ισχυροί πλανήτες – από ζώδιο / όψεις- φαίνονται ικανοί να επαυξήσουν την αυτοεκτίμηση συμβολικά, περισσότερο δε, εφόσον οι πλανήτες αυτοί είναι οι λεγόμενοι «ανδρικοί» δείκτες.

Βεβαίως, και στο αστρολογικό σύστημα των μεσοδιαστημάτων (R. Ebertin)  μπορούμε να βρούμε ισοδυναμίες που «θυμίζουν» την έννοια της μειωμένης αυτοπεποίθησης. Όταν έχουμε δύσκολους άξονες (για παράδειγμα Άρη / Ποσειδώνα ή Κρόνο  / Ποσειδώνα) σε ισοδυναμία με τον Ήλιο, τη Σελήνη ή τον Ερμή  στο χάρτη είτε ακόμα και με τον κυβερνήτη του ωροσκοπίου ενός ανθρώπου, τότε υπό συνθήκες υπάρχει χώρος για να συζητήσει κανείς για ζητήματα που αφορούν στην αυτοπεποίθηση.

Παράλληλα, η πρακτική έχει δείξει ότι οι δύσκολες όψεις του Πλούτωνα εντός ενός γενεθλίου χάρτη θα μπορούσαν να φέρνουν στο προσκήνιο συμβολικά μια διακύμανση στο πώς το άτομο αντιλαμβάνεται / εκτιμά τον ίδιο του τον εαυτό, πολύ περισσότερο αν ο Πλούτωνας σχετιστεί δύσκολα (σε όψεις) με τον Ωροσκόπο / τον Ήλιο / τη Σελήνη / τον κυβερνήτη του γενεθλίου ωροσκοπίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι προκλητικές όψεις του Ποσειδώνα ή του Κρόνου εντός του ωροσκοπίου δείχνουν συχνά μια δύσκολη χροιά ως προς την αυτοεκτίμηση του ατόμου, πολύ περισσότερο αν ο Ποσειδώνας «βάλλει» τον Ήλιο ή τον Άρη είτε ο Κρόνος συνδέεται με δύστροπες όψεις με τα φώτα (Ήλιο / Σελήνη)  ή ακόμα και με τον Ερμή του γενέθλιου χάρτη.  Μάλιστα, όταν ο Κρόνος είτε ο Ποσειδώνας συνδέονται (εναλλακτικά, όχι απαραίτητα σωρευτικά)  με κάποιον τρόπο με τον 3ο οίκο του χάρτη και έχουν δύστροπες εμπλοκές από όψεις, φαίνεται πως ένας άνθρωπος πιθανά έχει αισθανθεί καταπίεση ή φόβο, διάψευση ή απόρριψη ή απογοήτευση στα παιδικά και εφηβικά χρόνια . Έτσι, ενδεχομένως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει προσκολληθεί σε δυσκολίες εκείνης της ηλικίας κατά τρόπο που τον / την καθιστούν παράλληλα προσκολλημένο/η σε ένα αίσθημα κατωτερότητας (Τ.Ε. Ο. Κάρτερ).

Φθάνουν όμως όλα τα παραπάνω για να έχουμε «κάτι» δημιουργικό ως αποτέλεσμα έρευνας; 

Οι αστρολογικοί δείκτες μπορούν να αποτελέσουν έναν πρώτο «συμβολικό οδηγό», δηλαδή ένα έναυσμα προς περαιτέρω έρευνα και επεξεργασία, έτσι ώστε το ίδιο το άτομο να μπορέσει να δει πιο καθαρά μέσα του, να εργαστεί με αγάπη προς τον εαυτό και να βρει τις διεξόδους που θα το οδηγήσουν στην απελευθέρωση από οτιδήποτε το καθυστερεί από το να βιώνει τη χαρά και την αυτοπεποίθηση που αξίζει.

Πάντα με βάση την αστρολογική σκοπιά θα προσέθετα πως οι δυνατοί δείκτες του ωροσκοπίου (πλανήτες σε θέση / έξαρση, θετικές όψεις, σχηματισμοί) έχουν  ιδιαίτερη συμβολική αξία, αφού μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σαν μοχλούς ανάπτυξης του ατόμου, οιονεί πρώτα «δεκανίκια», τα οποία θα εξωθήσουν στην απελευθέρωση από τα «σκοτεινά» σημεία που λειτουργούν σαν τροχοπέδη για το άτομο.

Από την άλλη πλευρά, η αστρολογία ως συμβολικό σύστημα ανάλυσης φθάνει ως το σημείο εισφοράς σε έναν σημαντικό βαθμό γιατί «τοποθετεί» με έναν τρόπο ένα πιθανό «θέμα» που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος (για παράδειγμα το θέμα της αυτοπεποίθησης για το οποίο έγραψα εδώ).

Από εκεί και πέρα, μπαίνει στη μέση ένας ειδικός ψυχικής υγείας, ένας ψυχοθεραπευτής είτε ψυχολόγος, ακόμα κάποιες φορές ίσως ένας life coach (η επιλογή ειδικού προς συνεργασία εξαρτάται πάντα από τη φύση του θέματος που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος). Μέσα από την περαιτέρω επεξεργασία, προσεγμένη διαλεκτική, προσωπική προσπάθεια και εργασία δύναται ένα πρόσωπο πραγματικά να εντοπίσει τα  αληθινά «γιατί» , αλλά και τους τρόπους – πρακτικά, συστηματικά, στοχευμένα-  με τους οποίους θα ξεπεράσει τον ίδιο τον εαυτό!  

Αν μόλις μπήκατε στο site και θέλετε να διαβάσετε κάποια πράγματα για εμένα, αλλά και τη δραστηριότητά μου, παρακαλώ δείτε εδώ https://www.denisediamanti.gr/about-denise/

Για να πληροφορηθείτε σχετικά με σύνολο των Υπηρεσιών που προσφέρονται, αλλά και τις σχετικές Τιμές, δείτε εδώ https://www.denisediamanti.gr/%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%82/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.